На Закарпатті виявили багато порушень у продажі наркотичних та психотропних ліків

Упродовж листопада на території Закарпаття, як і загалом в державі, проводилися комплексні оперативно-профілактичні заходи міліції під умовною назвою «Батискаф».

Головною метою спецоперації було виявлення порушень у сфері легального обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів і недопущення їх витоку в незаконний обіг. З цією метою міліціонери перевіряли спецпідприємства, аптеки, лікувальні заклади тощо.

Загалом в Закарпатті діє 113 об′єктів легального обігу, які мають ліцензію на зберігання, використання та реалізацію наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.

– В ході операції «Батискаф» було виявлено 21 факт порушень у сфері легального обігу підконтрольних засобів, за якими розпочато 19 кримінальних проваджень, – повідомляє т.в.о. начальника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС області полковник міліції В.Шнуренко. – Всього оголошено 6 підозр у вчиненні кримінальних правопорушень.

Загалом в ході операції «Батискаф» правоохоронці області перевірили 94 суб′єкти господарювання. З незаконного обігу було вилучено 8 доз наркотичних лікарських засобів, 4021 доз психотропних, 40 доз сильнодіючих, 220 доз комбінованих засобів та 58 кг. прекурсорів.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області