У рамках Всеукраїнського тижня права на Закарпатті роз’яснювали міграційне законодавство

У рамках проведення Всеукраїнського тижня права у Головному управлінні Державної міграційної служби України в Закарпатській області відбувся ряд заходів.

Зокрема, начальник ГУДМС України в області Ігор Михайлишин прочитав лекцію студентам юридичного факультету Ужгородського Національного університету на тему “ Права людини ” з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

Працівниками територіальних підрозділів проведено “ Всеукраїнський урок права” у навчальних закладах краю. Так, учням пояснили, що таке паспорт громадянина України, як отримати послугу з виготовлення цього документа. У Батівській школі I-IIступенів представник Берегівського РВ ГУДМС України в Закарпатській області Василь Хаща розповідав школярам про порядок реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні.

Проводилися роз’яснювальна робота і на підприємствах області, де працюють іноземні громадяни. Мова йшла про умови, за яких іноземці мають право продовжити термін перебування на території України та отримати дозвіл на імміграцію. Про це представники міграційної служби говорили, зокрема, з працівниками Берегівської швейної фабрики, свалявського підприємства “ Форшнер – Україна ”, рахівського деревообробного ТОВ “ВГСМ”, представниками обласного Об’єднання Церков Євангельських християн – баптистів .

Ольга Поштак, головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю та ЗМІ ГУДМС України в Закарпатській області