Міжгірські рибалки наловили риби на 136 тис.грн

Двоє мешканців м. Міжгір’я незаконно відловили з р. Чорна декілька рибин червонокнижного виду риб, а саме харіусу європейського.

Але зважаючи на те, що кожна з цих червонокнижних рибин оцінюється в 14 тис. грн., – горе-рибалки заподіяли збитки природним ресурсам на суму 136 тис.грн. Відтак, стосовно рибалок працівниками Закарпаттярибохорона складено протоколи про адміністративне правопорушення, в суді дані особи визнані винними та оштрафовані на 340 грн. кожен.

Проте питання відшкодування майнової шкоди в судовому засіданні не вирішувалось. Враховуючи ту обставину, що самостійно правопорушниками заподіяна шкода не відшкодована, Закарпатський міжрайонний прокурор з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері на підставі ст.36-1 Закону України «Про прокуратуру» звернувся з позовами до суду про стягнення з винних осіб завданих ними збитків у примусовому порядку. Відтак, один з позовів на суму 70 тис.грн. задоволено, по іншому – на суму 56 тис.грн. розгляд триває – повідомив стажист на посаді прокурора Закарпатської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Денис Медуниця.

Прокуратура Закарпатської області