Міністр Захарченко взяв під контроль мармуровий кар’єр “Трибушани” у селі Ділове на Закарпатті, – ЗМІ

Мармуром із Закарпаття обкладені кримська резиденція Януковича, “Донбас Арена” та Одеський оперний театр.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко – не просто багата людина, а дуже заможна. Він та його родина володіє дорогою нерухомістю в Києві та Донецьку, а також щороку отримує мільйонні прибутки із мармурового кар’єру «Трибушани».

Програма «Наші гроші» на телеканалі ZIK виявила справді сенсаційні факти про статки урядовця.

Так, журналісти з’ясували: дружина міністра Людмила Захарченко ще 2006 року була власницею компанії «Гірничо-рудні технології», що згодом заснувала ПАТ «Мармуровий кар’єр «Трибушани». Саме це підприємство отримує гроші за збутий мармур із цінного родовища. Цим мармуром оздоблювали кримську резиденцію Віктора Януковича, стадіон «Донбас-Арена» та Одеський оперний театр.

Окрім того, у 2005-му році на Людмилу Захарченко було зареєстроване ТОВ «Ремонтно-будівельна фірма «Лінкруст» – офіційний представник «Трибушан». Нині діяльність фірми припинено. Зате сам Віталій Захарченко зареєстрував на себе товарний знак «Трибушани». Хоча, звісно, у переліку засновників кар’єрного бізнесу пана міністра нема. Там значаться інші люди, теж із Донецька.

Утім, Людмила Романюк – сільський голова с. Ділове на Закарпатті, де розташований кар’єр, повідомила знімальну групу: те, що Захарченкко – власник кар’єру, для неї не новина. Ці чутки ширяться давно.

Мешканці села, які працюють на кар’єрі, розповідають: «Трибушани» працюють шість місяців – влітку і навесні. Щодня із кар’єру вивозять 15-20 тонн мармурової крихти, що на ринку вартує у середньому 500 грн. за тонну. Відтак, за підрахунками, кар’єр приносить власникам приблизно 1,5 млн гривень у сезон. Водночас в офіційній звітності ПрАТ «Трибушани» вказує збитковість.

Власне «Трибушани» вивели журналістів на нерухомість, якою володіє міністр.

У патентних документах на торгову марку Віталій Юрійович вказує домашню адресу: Донецьк, вулиця Торецька, 46. Короткий запит у пошуківці видає свіже оголошення про продаж. Дім міністра продається. Його оцінюють у понад мільйон доларів.

Йдеться про палац на три поверхи площею у понад 500 кв. м. У маєтку є сауна та басейн, теплиця, сад, розарій, гараж на кілька автомобілів, поряд озеро. Збудований дім 2004 року. Тоді Віталій Захарченко працював лишень першим заступником начальника ГУ МВС у Донецькій області.

На території палацу також є розплідник мальтійських болонок Sunn De Lion. Його створила дружина міністра Людмила Захарченко. Песиків, які поміщаються в дамську сумочку, вона продає дружинам українських олігархів. Одне цуценя вартує 1,5-2 тисячі доларів. Коментувати свій бізнес Людмила Захарченко журналістам не захотіла.

http://zik.ua/ua/news/2013/12/18/sylovyy_biznes_na_marmuri_ta_bolonkah_ministr_mvs_zaharchenko_volodiie_milyonnymy_statkamy_448351