Викладача з Хуста, який збирав гроші за складання заліків із студентів затримали

23 грудня стосовно завідувача заочного відділення Закарпатського лісотехнічного державного вищого навчального закладу «Національний лісотехнічний університет України», Хустським районним судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Передувало цьому затримання працівниками міліції 20 грудня викладача, у службовому кабінеті якого вилучили 6830 гривень, отриманих від студентів – повідомив Хустський міжрайонний прокурор Іван Кайло

Ці кошти,- розповідає прокурор, – педагог вимагав та отримував від «заочників» за складання заліків, іспитів та пропуски занять. Відтак, завідувача заочного відділення було затримано та вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Довідка:
ч.4 ст. 368 КК України – діяння, передбачене частиною другою або третьою цієї статті, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, – карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі спеціальною конфіскацією та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

https://zakarpatpost.net