В Ужгороді продавали авторські ялинки заради порятунку дитини

4 тисячі 100 грн. зібрали організатори благодійного аукціону від продажу альтернативних ялинок.

22 грудня в одному з кафе у центрі міста відбувся благодійний аукціон, де продавали ялинки з екологічно-чистих матеріалів. 10 ужгородських майстринь, що займаються “хенд-мейдом”, спеціально їх створили аби допомогти у лікуванні семирічної дівчинки. 13 інсталяцій з подушок, тканини, мережива, дерев”яних трісок, фруктів висотою від 80 см. до 2 метрів виставили на продаж.

Стартова ціна лотів 200 – 300 гривень. Протягом 2 годин вдалося продати усі 13 рукотворних ялинок та ще кілька хенд-мейд новорічних іграшок. Найбільше – 700 гривень на аукціоні віддали за білу ялинку з мережива. Зібрані гроші організатори аукціону передали батькам дівчинки, яка потребує лікування алопеції (гніздове облисіння).

Органіатор аукціону Катерина Моргентал розповідає: “Головною ідеєю була, звісно, еко-пропаганда. Тому в основному ялинки виконані з матеріалів вторинної переробки, з того, що вже могло бути на смітнику. Я наприклад зробила ялинку з ящиків. Тобто розібрала ящик для фруктів і з неї зробила ялинку. Більшість ялинок шиті, зз тканини. Вони такі м’якенькі – дійсно альтернатива, тому що жива ялинка – гостра, а ця зовсім інакша тактильно. Це повний контраст. В неї хочеться загорнутися. А оскільки під ялнку завжди ми чекаємо подарнунків, ми вирішили допомогти дівчинці, яку прекрасно знаємо. Батьки Наталки лікують її за кордоном. Тому ми вирішили долучитися і хоба б чимось допомогти їм. Творити добро – це приємно, і не складно”.

transkarpatia.net