Тарас Усик презентував “Собор”

У галереї «Ужгород» відкрилася і діє персональна ювілейна виставка «Собор» відомого закарпатського живописця, члена Національної спілки художників України Тараса Усика.

З-поміж інших прийшов привітати майстра з цією подією отець Іван, друг та духовний наставник Тараса Усика, котрий сказав на адресу ювіляра: «Для нас, священиків, собор дуже важливий, там відбуваються святі речі. Тема «Мій Собор», яку Тарас Усик переніс на полотно своїх робіт, для мене є близькою, рідною та особливою. Мені приємно, що багато Тарасом зроблено під впливом того, що відбувалося у цьому соборі. Художник – це людина, яка має велику відповідальність перед Богом. Твори Тараса Усика наштовхують на добро, а це важливо. Бажаю автору божого натхнення та благословення».

Сам ювіляр відзначив, що Ужгородський греко-католицький собор для нього є найгарнішою спорудою міста. «Я біля неї живу, вже багато разів малював цей собор… Коли мені сумно і я далеко від Ужгорода, то постійно малюю його. На моїй виставці під назвою «Мій Собор» я показую його внутрішню форму, розуміючи під цим внутрішній Храм людини. Саме у цьому і є джерело творчості та натхнення».

А щодо свого віку додав: «Думаю, що для життя земного вік 55 років – це більше половини, а для творчості – це дуже мало, гадаю, що це початок чергового творчого періоду».

Анастасія НОЖКА, газета “Новини Закарпаття”