В Ужгороді новорічні ялинки коштують від 20 до 1 500 гривень

Новорічні свята з кожним днем додають закарпатцям клопоту: чим ближче до Нового Року, тим більше суєти.

Крім подарунків, прикрас, і продуктів до столу людей чи не найбільше турбує головна героїня свята – новорічна ялинка. За скільки цьогоріч її можна купити в Ужгороді дізнавався Zaholovok.com.ua.

Сьогодні закарпатські християни-католики святкують надвечір’я Різдва Христового, до Нового Року ще тиждень, відтак ужгородські ринки і не тільки заповнені зеленими красунями на будь-який смак та гаманець.

Один із найбільших «ялинкових ринків» в Ужгороді – П’яний базар. Тут майже весь тротуар заполонили новорічні дерева: перехожі йдуть, як по лісовій стежці, тільки дерева зрубані. Трози менший – поблизу площі Корятовича. Ціни – приблизно однакові. На П’яному базарі – вибір значно більший.

Найдешевша в Ужгороді пропозиція – гілочки ялинки – 10 гривень. Вигідно для тих, чиє житло не не може похвалитися квадратними метрами, для тих, у кого є «багаторазова» штучна новорічна красуня і в хату треба принести лиш відповідний запах, або для тих, хто не бажає заморочуватися вибором великої ялинки, купуванням прикрас для неї і належним доглядом за порядком в оселі, коли дерево почне підсихати.

 

 

 

 

 

 

Кому все-таки потрібна повноцінна новорічна ялинка, але менших розмірів може вибирати з тих, які виготовлені з гілок – не зрубані деревця, а невелика зелена красуня з гілля ялин. Найменші – від 20 гривень. Чим вища і пишніша така ялиночка, тим і ціна більша: 30, 40, 50, 70. Великі, майже ідеальні за формою і дуже пишні – по 170 – дорожче, ніж дерево.

Невисокі ялинки і смерічки можна знайти і по 50 гривень, середні – від 75. Найвищі (2-2,5 метри) від 150-200 до 300 гривень за дерево (залежно від пишності дерева і правильності форми). Є пропозиції по 80, 170, 180 грн – залежно від вигляду дерева. Можна і знижку отримати: продавці скоро «збивають» ціну на 10-20, а то і більше гривень.

Щодо штучних ялинок, то тут пропозиції також різні. Екоялинка до 2 метрів коштуватиме ужгородцям 1500 гривень. Менші – 800, 550 і 450. На ринках і в супермаркетах можна знайти штучні дерева по 150-350 гривень і більше.

http://zaholovok.com.ua