Протягом року на Рахівщині було скоєно 17 злочинів на сімейному ґрунті

Дільничні інспектори міліції Рахівського РВ УМВС систематично проводять роз’яснювальну роботу в сім’ях, у яких вчинено насильство, або існує реальна загроза його вчинення.

Повідомляють членів сім’ї про права, заходи та послуги, якими вони можуть скористатися, та передбачену законодавством відповідальність. А, отримавши заяву про вчинення такого правопорушення, негайно вживають передбачені законодавством заходи щодо припинення насильства.

Працівники кримінальної міліції у справах дітей тісно співпрацюють зі службами у справах дітей, центрами соціальних служб для молоді, органами прокуратури, освіти, навчальними закладами, закладами охорони здоров’я. У разі потреби клопочуть про термінове вилучення дитини з сім’ї, де батьки чи особи, які їх замінюють, жорстоко поводяться з нею.

– За 2013 рік на сімейному ґрунті в районі було вчинено 17 злочинів, складено 114 адміністративних протоколів. Одним із заходів для попередження насильства в сім’ї є взяття на профілактичний облік осіб, які вчинили насильство. Наразі в Рахівському райвідділі міліції на вищевказаному обліку перебувають 114 підоблікових, – повідомив заступник начальника Рахівського райвідділу міліції Мирослав Вішован.

Олеся Чайковська, Рахівський РВ УМВС