УжНУ підтверджує IV рівень акредитації – експертна комісія МОН

В УжНУ завершила роботу експертна комісія Міністерства освіти і науки України.

До її складу ввійшло 12 фахівців під головуванням доктора фізико-математичних наук, професора, члена-кореспондента НАН України, проректора з науково-педагогічної роботи Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» Сергія Сидоренка.

Державні вимоги до системи університетів IV рівня акредитації Ужгородським національним виконані, – констатував голова міністерської комісії наприкінці роботи у виші. Про результати перевірки йшлося й під час зустрічі з керівником краю Олександром Ледидою.

Університет акредитується раз на 10 років. Цього разу експертизу проходив 41 напрям, 48 спеціальностей, у тому числі 40 спеціальностей за ОКР «магістр», 8 спеціальностей природничо-гуманітарного коледжу.

«Із 48 спеціальностей 37 відповідають IV рівневі акредитації, тобто це 77 %. Відповідно до нормативних документів, цей показник має становити не менш ніж 65 %. Серед державних вимог до вишів IV рівня акредитації – видання в університеті мінімум 5 % монографій із грифом Міністерства освіти і науки України. У нас цей коефіцієнт становить 6,2 %. Щодо ефективності захисту кандидатських дисертацій, то середній показник в Україні – 35 %, у нас він – 39,2 %», – розповів проректор з науково-педагогічної роботи Юрій Переста.

Тож за основними критеріями, які визначають можливість акредитування, УжНУ має чудові показники – такий загальний висновок експертів.

Наталія Каралкіна, Медіацентр УжНУ