Операцію «Ялинка» дає перші результати

З метою забезпечення державного контролю за охороною лісів від незаконних рубок хвойних насаджень, за заготівлею, реалізацією ялинок у передноворічний період, по всій території України, і краю загалом, розпочато операцію «Ялинка».

Ціллю заходу є недопущення несанкціонованої вирубки та реалізації хвойних дерев. Адже кожне лісове дерево повинно бути забезпечене спеціальними пластиковими бирками, а у продавців ялинок повинна бути товаро-транспортна накладна та відповідний дозвіл органів місцевого самоврядування на їхній продаж.

Без відповідних документів, практично, в самому центрі Мукачева на, так званому, «зеленому ринку» було виявлено 18-річного мукачівця, який торгував хвойними деревцятами. Виявивши порушення, дільничні інспектори міського відділу притягнули до відповідальності недобросовісного продавця за ознаками ст.159 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил торгівлі на ринках».

Відтак, правоохоронці наголошують: за незаконну порубку лісу, окрім адміністративної, є ще й кримінальна відповідальність – за ознаками ст. 246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу», максимальним покаранням за що може стати позбавлення волі строком до трьох років.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС