2014 – рік синього дерев’яного коня

Як зустріти 2014 рік, аби кінь приніс удачу та щастя?

ТСН.ua дізнався, як зустрічати новорічні свята, аби бути щасливим цілий рік.

У Китаї коня всі дуже люблять і поважають. За повір’ям ця тварина винагороджує старанних і працьовитих, тому треба докласти зусиль навіть при святкуванні Нового року, аби символ 2014 завжди допомагав вам впродовж наступних 365 днів. Отже, де і як зустрічати новорічні свята, аби кінь звернув на вас свою увагу? Коні – дуже активні тварини, тому і ніч з 31 грудня на 1 січня має пройти динамічно.

Зустрічати Новий рік можна будь де, але при цьому не варто весь вечір сидіти на місці – сімейне застілля, нічний клуб або виїзд на природу – ви маєте величезний вибір. Але при цьому не слід забувати про активність коня і його любов до руху – неодмінною складовою вашого свята має стати енергійна музика та несамовиті танці. Сидіння перед телевізором краще відкласти на наступні роки.

Варто віддати перевагу прикрасам з дерева Під час підготовки до святкування року синього коня неодмінно слід приділити увагу своєму вечірньому вбранню. Кінь любить натуральні тканини: бавовну, шовк, льон та вовну. Фасон одягу слід брати вільний, аби він не обмежував вашу рухливість – таке вбрання дозволить вам відчути себе вільним, як кінь, що біжить у чистому полі. Щодо взуття – згадаємо про підкови для коней. За повір’ям, вони приносять удачу та щастя. Тож, аби 2014 рік був вдалим, в новорічну ніч треба себе “підкувати” – обрати взуття хоча б на невеличких підборах.

Оскільки господар 2014 – це дерев’яний кінь, аксесуари краще також підбирати з натуральних матеріалів. Цього року треба обирати дерев’яні прикраси – намиста, браслети або незвичайні кулони. Колір одягу також має відповідати вподобанням коня, або повторювати його забарвлення. Слід обрати вбрання чорного, коричневого, бежевого або білого кольору.

Також вдалим буде одяг кольору свіжої травички та безхмарного неба – зелений або синій. Ці кольори мають принести гроші в будинок. А от прикраси з червоним, жовтими і фіолетовими камінням краще відкласти до іншого свята.

Ялинку слід прикрасити синіми іграшками Схожа ситуація і з новорічними прикрасами. Кінь любить природні кольори та свіжі квіти, одже, необхідно поставити на святковий стіл якийсь ароматний букет. Також постарайтеся, щоби в святковому оздобленні кімнати були сині кольори – кольори символу наступного року. Це може бути скатертина, ваза, подушка на дивані синього кольору, або ялинкові іграшки – проявіть свою фантазію.

У 2014 році китайський новий рік настане 31 січня, тому у святкову ніч не слід ображати символ 2013 року – змію. Китайці радять поставити символ року що минає – статуетки змії – в будь-яку красиву скляну ємність на гірку монет у західній частині кімнати. А от фігурку коня слід розмістити у східній частині. До символу року 2014 варто додати кілька гілочок зелені або свіжі квіти.

Також варто прослідкувати, аби у вашому будинку не було зламаних речей – тріснуті вази або посуд слід викидати без жалю. Також обов’язково треба прикрасити кімнату, в якій ви плануєте святкувати новий рік, декоративною підковою та традиційними новорічними дзвіночками – вони принесуть вам у майбутньому році щастя та вдачу.

На стіл господиням слід поставити рибу Українських господинь певно зацікавить, які саме продукти та страви слід ставити на новорічний стіл. У Китаї впевнені, що кінь дуже любить рибу, тому у святкову ніч необхідно пригостити свою родину та гостей рибними стравами – салатами або нарізками, запеченою рибою, або канапками – будь-чим на ваш вибір. Коні також небайдужі до свіжої зелені, фруктів та овочів – вони також мають бути у святкових стравах.

Єдина заборона на цей Новий рік – страви з кінського м’яса або кінська ковбаса. Аби не образити символ 2014 від таких наїдків слід відмовитися. Ємність з сіллю на столі, за китайським повір’ям, допоможе зберегти здоров’я весь рік, а тарілка з імбиром підвищить темперамент і зміцнить подружні стосунки. Кінь також любить хліб і солодощі , а отже господиням варто порадувати своїх гостей печивом з передбаченнями. І діти і дорослі будуть дуже раді таким солодощам, а якщо їх буде забагато, ними завжди можна пригостити своїх сусідів або колег.

Отже, цей Новий рік варто зустріти весело та активно. Необхідно більше сміятися, танцювати та радіти. Тоді вдача неодмінно вам посміхнеться. Щасливих свят та гарного настрою!

Юлія Яценко

http://tsn.ua