Партнер Порошенка намагається зняти Кличка з президентських виборів

Віталій Кличко повинен надати суспільству відкриту та об’єктивну інформацію про свої стосунки з іноземними державами.
На цьому на своїй сторінці у Facebook наголосив депутат Одеської обласної ради від ВО «Батьківщина» Василь Задорожнюк, пояснюючи свій судовий позов до одного із опозиційних лідерів.
Як повідомив депутат, він звернувся до суду з позовом до В.Кличка, вимагаючи надати інформацію про наявність у нього права постійного проживання в іноземних країнах — Німеччині та Сполучених Штатах Америки.

«Виборці неодноразово задавали мені питання щодо наявності у В. Кличка права постійного проживання у Німеччині та США. 14 грудня я звернувся із запитом безпосередньо до В. Кличка, проте мій запит з цього приводу він проігнорував», — повідомив на своїй сторінці у Facebook В.Задорожюк.

Як зауважує представник «Батьківщини» на своїй сторінці у Facebook, «відсутність відповіді на простий запит може свідчити про те, що народному обранцю є що приховувати від своїх виборців». Він також обурився тим, що ще до закінчення обговорення питання про висунення єдиного кандидата від опозиції, «В.Кличко поспішив заявити про свої президентські амбіції та все більше опікується питаннями власного піару». Натомість, зауважив В.Задорожнюк, питання перебування за гратами Юлії Тимошенко В.Кличка очевидно більше не турбують.

На думку депутата Одеської облради, «фактично отримання права постійного проживання в іноземній державі є першим етапом процесу натуралізації, тобто отримання іноземного громадянства». Наявність преференцій від іноземних держав, що надаються разом з правом постійного проживання, зазначає В.Задорожнюк на своїй сторінці, «можуть впливати на діяльність народного депутата та вектор його роботи в складі парламенту».

«В.Кличко є не просто народним депутатом, він керує цілою фракцією у Верховній Раді, а тому виборці мають право знати чиї саме права та інтереси обстоює народний депутат у парламенті», – наголошує В.Задорожнюк на своїй сторінці у Facebook .

Нагадаємо, що В.Задорожнюк є партнером народного депутата Петра Порошенка, який останнім часом виявляє активність щодо власного висування в якості кандидата від опозиції на президентських виборах.

https://zakarpatpost.net