Архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор побував у в’язниці

4 січня Церква Христова вшановує пам’ять святої мучениці Анастасії Узорішительниці. Кожного року в цей день Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор звершує святкове Богослужіння в УВП № 9, що в Ужгороді.

Не став виключення і 2014-й рік. В день Ангела в’язниці свято прийшли розділити десятки священнослужителів Мукачівської єпархії, ув’язнені та численні богомольці.

На території установи з 2011 року діє стаціонарний православний храм на честь святої Анастасії Узорішительниці. Храм освятив архієпископ Феодор, а чин освячення дзвонів новозбудованого храму Анастасії Узорішительниці звершив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Володимир, Митрополит Київський та всієї України.

 

 

 

 

 

Раніше ув’язнені молилися та спілкуватися зі священником на території установи у спеціально облаштованому приміщенні. Вже четвертий рік поспіль – мають свій храм.

Після завершення Богослужіння владика виголосив проповідь про значення в нашому житті любові Божої до нас і нашої любові до Бога. У своєму слові, владика привітавши всіх з Новим роком та наступаючим Різдвом Христовим підкреслив, що «нещасливих людей немає, є люди, які роблять помилки в житті».

В кінці архіпастир призвав на усіх Боже благословення.

http://www.m-eparchy.org.ua