На Іршавщині троє дітей отруїлося алкоголем

До чергової частини Іршавського районного відділу міліції надійшло повідомлення з районної лікарні про те, що до них потрапило троє дітей із алкогольним отруєнням.

На місце події відразу виїхала слідчо-оперативна група, до складу якої ввійшли слідчий Іван Світлинець та оперуповноважена кримінальної міліції у справах дітей Яна Горзов.

Першим за медичною допомогою звернувся 16-річний мешканець Виноградівського району із села Широке, який відпочивав у диско-клубі села Нижнє Болотне. Як розповів підліток, у диско-клубі він трохи випив спиртного, а далі йому стало зле. У подальшому був змушений звернутись до медиків.

Наступною за медичною допомогою звернулась мати 5-річного хлопчика із села Білки. Сім’я разом зі своїми друзями святкувала Різдво.

Звісно, що застілля не відбулось без алкоголю. Поки жінка проводжала гостей, її 5-річний син газдував за різдвяним столом. Хлопчик пригощався не тільки святковими наїдками, а й випив вина домашнього виготовлення. Коли жінка повернулась до хати, то відразу помітила дивну поведінку синочка, якому згодом стало погано. Після цього вона викликала карету швидкої допомоги, лікарі дорогою до лікарні надали невідкладну медичну допомогу.

На лікарняному ліжку святкування Різдва закінчилось і для 15-річної дівчини із села Довге. Та разом зі своїми подругами вирішила спробувати спиртне. Однак одній із них після випитого стало погано. Дівчата подругу відвели додому, де вже батьки відвезли дочку до лікарні.

“Як прокоментував заступник начальника Іршавського районного відділу міліції підполковник Мирон Лещишин, відомості про отруєння неповнолітніх алкоголем внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Працівниками сектору кримінальної міліції у справах дітей Іршавського райвідділу батьків неповнолітніх притягнуто за ч.1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов»язків щодо виховання дітей). Крім цього, власника диско-бару буде притягнуто за ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (якою передбачено заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років). Порушення працівником торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом, алкогольними слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС