В Ужгороді відбувся єпархіальний Різдвяний концерт

12 січня з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського в обласному драматичному театрі відбувся щорічний єпархіальний Різдвяний концерт.

Організатором концерту виступив Свято-Хресто-Воздвиженський собор столиці на чолі зі своїм настоятелем – протоієреєм Димитрієм Сидором.

У Різдвяному концерті взяли участь хор Свято-Хресто-Воздвиженського собору м. Ужгорода, під керівництвом, заслуженого артиста України, протодиякона Федора Копинця, заслужений артист України, голова Відділу єпархіального, церковного, культурно-просвітницького служіння – архідиякон Олександр Садварій, дітки благодійного родинного будинку «Нова сім’я», актори обласного облмуздрамтеатру, вокальний ансамбль ужгородської музичної школи №1 – «Перлинка», танцювальна група тієї ж музичної школи, вихованці Недільної школи при Свято-Хресто-Воздвиженському соборі, квартет «Скіт» від Свято-Духівського храму м. Мукачево, діти з Медико-соціально-реабілітаційного центру «Дорога життя» та естрадно-духовий оркестр Закарпатської обласної філармонії.

На концерт зібралося понад тисячу людей. Зал не вміщав глядачів. Дві години всі затамувавши подих слухали акапельні і музичні піснеспіви. Дивилися, як діти говорять вірші і танцюють. Панувала справжня атмосфера великого свята.

В кінці концерту владика вийшов на сцену разом зі всім духовенством та учасниками і привітав усіх з великими святами Різдва, святого Василія Великого та Богоявлення. Архієрей подякував організаторам та учасникам за чудовий, потужний концерт.

Протоієрей Олександр Монич