Прокуратура Ужгорода підготувала позов до суду про визнання протиправним рішення виконкому про відміну осінніх канікул

Незважаючи на вимогу прокуратури притягти до відповідальності винних у порушенні Закону, при перенесенні школярам канікул, міський голова не знайшов на це підстав.

Відтак, у порядку ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», прокуратурою міста Ужгорода підготовлено адміністративний позов до Закарпатського окружного адміністративного суду щодо визнання протиправною діяльність посадових осіб Ужгородської міської ради, під час прийняття рішення виконкому про відміну осінніх канікул.

Як вже повідомлялося, прокуратура міста Ужгорода встановила, що рішенням «Про перенесення термінів осінніх канікул», були порушені вимоги ч. 3 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Як пояснив прокурор міста Ужгорода Іван Штефанюк, прокуратурою міста було проведено відповідну перевірку та встановлено, що при прийнятті позачерговим засіданням виконавчого комітету Ужгородської міської ради від 25 жовтня 2013 року рішення про перенесення осінніх канікул у загальноосвітніх навчальних закладах міста на зимовий період, було порушено п.3 ст.15 Закону України «Про доступ до публічної інформації», який передбачає, що проекти рішень органів місцевого самоврядування, розроблені відповідними розпорядниками, оприлюднюються ними не пізніше як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття. Крім того, в порушення ст.4 Закону України «Про місцеве самоврядування», яка визначає, що місцеве самоврядування в Україні здійснюється на принципі гласності, проект вищевказаного рішення не був заздалегідь оприлюднений на офіційному порталі Ужгородської міської ради. Також прокурорською перевіркою встановлено, що посадовцями порушено й Регламент виконавчого комітету Ужгородської міської ради, пункт 4.17 якого, визначає, що «рішення виконкому у випадках, визначених законом, доводяться до відома населення».

«Відтак, – додає Іван Штефанюк, – мною було внесено подання Ужгородському міському голові, у якому ставилась вимога провести службову перевірку щодо бездіяльності службових осіб управління освіти Ужгородської міської ради при підготовці та прийнятті рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради та вирішенні питання щодо притягнення до відповідальності винних осіб за неналежне виконання службових обов’язків, послаблення організації роботи з питань додержання вимог Закону України «Про місцеве самоврядування» та Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Проте, службова перевірка, яка проводилась у міськраді не виявила в діях посадових осіб управління освіти Ужгородської міської ради фактів неналежного виконання службових обов’язків, а відтак міський голова не вбачає підстав для притягнення останніх до дисциплінарної відповідальності.

Прес-служба прокуратури Ужгорода

https://zakarpatpost.net