Твори поетів Карпатського єврорегіону, присвячені Тарасу Шевченку, опублікують в одній книзі

В обласній адміністрації відбулося засідання робочої групи на якому розглянули питання видання книги «Зоря Шевченка над Карпатами».

Учасники, обговорили питання стосовно реалізації, у рамках заходів до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, спільного видавничого проекту обласної державної адміністрації та обласної організації Національної спілки письменників України «Зоря Шевченка над Карпатами».

Цю книгу планують видати у рамках Програми підтримки видання місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню.

За словами керівника обласної організації Національної спілки письменників України Василь Густі, у книзі заплановано вмістити твори про Тараса Шевченка видатних поетів Закарпаття, а також україномовних митців з Угорщини, Словаччини, Польщі та Румунії. До проекту залучать поетів з інших областей Карпатського єврорегіону, зокрема лауреатів Шевченківської премії. Книга поповнить бібліотечні фонди області.

Керівник робочої групи, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Павло Черево вважає, що реалізація цього проекту дозволить поліпшити обізнаність закарпатців із постаттю видатного українця:
– На виконання доручення глави держави щодо відзначення річниці з дня народження Тараса Шевченка, в області заплановано ряд заходів, і одними з найголовніших є видання книг. Цінність цього проекту в тому, що в одній книзі будуть зібрані кращі поетичні твори митців всього Карпатського єврорегіону, які дозволять якомога краще зрозуміти постать Великого Кобзаря, значення його творчості для українців.

Прес-центр ОДА

https://zakarpatpost.net

 

Вгору