Минулоріч на Закарпатті сталося 81 ДТП за участі дітей

Минулого року у ДТП на Закарпатті потрапило 86 дітей, більшість з них пішоходи.

Протягом минулого року на території Закарпатської області сталося 553 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими – 81 з них за участю дітей. 11 дітей загинуло, ще 75 зазнали різного роду травм. Рівними частинами розділилася участь дітей у ДТП у якості пішоходів та пасажирів – по 36 у кожному. Семеро дітей пішоходів загинуло. П’ятеро – потрапили у ДТП будучи керманичами велосипедів, 2-є – мопедів, 2-є – мотоциклів. Слід зазначити, що лише у трьох пригодах винні самі діти. У всіх інших випадках травмування та загибель дітей спричинені порушенням Правил дорожнього руху дорослими.

Частіше у ДТП потрапляли діти віком 6–14 років (з них 28 травмувалися та двоє загинуло), та 16-18 років (20 травмовано, п’ятеро загинуло).

Вже за 16 днів цього року на території області сталося 8 дорожньо-транспортних пригод у яких постраждали діти, семеро з них – пішоходи. У результаті ДТП 6 дітей травмовано, двоє загинуло.

Вкотре, Державтоінспекція Закарпаття звертається до водіїв – будьте відповідальними. Дотримуйтеся Правил дорожнього руху, від вашої поведінки залежить доля маленьких пішоходів.

Шановні батьки! Не залишайте без нагляду дитину на дорозі. Розкажіть про елементарні правила безпеки. Поясніть, що дорогу потрібно переходити переконавшись, що усі водії її бачать і ні в якому разі не бігти. Забезпечте світловідбиваючими елементами одяг дитини, чим більш яскраво буде «світитися» маленький пішохід тим вчасніше водій його помітить на дорозі. Бережіть своїх дітей!

За матеріалами Анни Трофімчук, УДАІ УМВС України в Закарпатській області