Мукачівський депутат заробляв шахрайством

Слідче управління Закарпатської міліції передає до суду справу щодо одного з депутатів Мукачівської райради.

Його звинувачують за трьома статтями Кримінального кодексу: шахрайство, підробка документів та завідомо неправдиве повідомлення про злочин. Народний обранець повторно підпалив «Хонду акорд» задля отримання страховки і спробував звалити провину на невідомого месника.

Вже кілька років в Закарпатті невідомі підпалюють іномарки відомих чиновників , бізнесменів , депутатів і співробітників правоохоронних органів. Тільки минулого року в Мукачеві згоріло 14 автомобілів. Коли в листопаді 2012 року в селі Великі Лучки серед ночі біля будинку 30-річного депутата Мукачівської райради загорілася його «Хонда акорд» , це не стало сенсацією. Правда , власник був убитий горем і вимагав знайти палія його новенького , придбаного зовсім недавно автомобіля.

У тому , що машину підпалили , у експертів не виникло сумнівів. Депутат тут же звернувся в страхову компанію , що видала йому « КАСКО» . Власнику виплатили компенсацію за понівечене майно в повному обсязі. Ніхто в страховій не запідозрив недоброго . Але через кілька місяців експерти зробили висновок, який суперечив словам потерпілого.

«Як виявилося , автомобіль підпалили вже вдруге, – розповіли “Погляду” в обласному управлінні міліції Закарпаття. – Крім того , криміналісти виявили сліди іржі на залишках спаленого авто – це означає , що автомобіль вже неабияк побігав по дорогах. Але за документами , які надав потерпілий , згоріла “Хонда” була практично новенькою».

Колишню власницю іномарки відшукали в Мукачеві. Виявилося , вона продала свою машину через те , що та вже не мала товарного вигляду – згоріла так , що ремонту не підлягала . На щастя , страхова відшкодувала їй шкоду в повному обсязі. Коли знайшовся покупець на те , що колись було « Хондою акорд» , вона дуже зраділа.

Стало зрозуміло , що новий власник старої іномарки провернув аферу: застрахував купу металу по « КАСКО » і повторно підпалив її , щоб отримати виплати по страховці. З статусу потерпілого у справі про підпал депутат влучив у статус обвинуваченого за трьома статтями .

«Матеріали кримінальної справи за обвинуваченням депутата райради Мукачева в найближчі дні будуть передані до суду» , – повідомив « Погляду » начальник прес -служби міліції Закарпатської області Олег Подебрій.