Заява міського голови Ужгородаз приводу останніх подій

Я щиро засуджую події, які відбуваються у ці дні в нашій державі, зокрема у центрі столиці України — місті Києві, на Майдані Незалежності та вулиці Грушевського. Глибоко обурений агресією, яка панує між громадянами і призводить до трагедій.

Мені боляче за людей, які загинули. Співчуваю їх рідним, тим більше, що цими днями і моя родина втратила близьку людину — вчора ми назавжди попрощалися з батьком моєї дружини.

Водночас я вдячний землякам, за те що Закарпаття, Ужгород вкотре є прикладом толерантності, взаємоповаги між людьми, представниками численних національних меншин, конфесій. Усі акції протесту у нас проходять мирно, виважено, правоохоронці не застосовують ніяких радикальних дій. Міська влада забезпечує нормальне життя в місті. Діти вчаться, лікарні, транспорт, сфера послуг працюють, зарплати вчасно виплачуються, триває напрацювання проекту міського бюджету.

Сподіваюсь, так буде і надалі.

Зараз усі питання повинні вирішуватися в Києві. Дуже хочу, щоб перемовини перших осіб держави, лідерів протестувальників пройшли успішно, кровопролиття було зупинене і життя повернулося в нормальне русло.

Нещодавно на позачерговій сесії міської ради депутати прийняли звернення до керівників України з проханням визначити і покарати винних у застосуванні фізичної сили до мирних людей. Якщо міські обранці ініціюють проведення ще одного сесійного засідання, – а для цього потрібна воля більш як третини депутатського корпусу питання буде вирішено.

Переконаний: шляхом конструктивного діалогу можна знайти вихід з будь-якої ситуації.