МІЛІЦІЯ ЗАТРИМАЛА ЧЛЕНІВ ОЗГ, ПРИЧЕТНОГО ДО ВИКРАДЕННЯ ЛЮДЕЙ У КИЄВІ

За даними оперативників ГУБОЗ, наразі на території Києва діють близько 20 структур, які мають усі ознаки злочинних угрупувань екстремістського характеру.

Одне з таких злочинних угрупувань днями було ліквідоване. У зловмисників вилучено арсенал зброї. Міліція перевіряє інформацію про те, що члени цього ОЗГ постачали зброю учасникам акцій на так званому «євромайдані».

За словами начальника Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України Станіслава Рогозіна, працівники відомства на даний час перевіряють інформацію щодо причетності близько 1 тисячі осіб до діяльності близько 20 радикально налаштованих угрупувань. Учасники цих ОЗГ підозрюються у скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема, під час подій на вулиці Грушевського у столиці.

– Вказані структури мають усі ознаки злочинних угрупувань екстремістського характеру. Одне з таких злочинних угрупувань днями було ліквідоване. Його члени два місяці тому захопили у заручники молодого хлопця, – зазначив Станіслав Рогозін.

Мова йде про викрадення 22-річного киянина, що мало місце у грудні минулого року. Мати парубка звернулася до міліції із заявою про те, що двоє невідомих в масках викрали її сина. Зловмисники вимагали за бранця викуп у сумі двох мільйонів гривень.

Після того, як гроші були передані зловмисникам, заручника відпустили. Днями працівники ГУБОЗ МВС України затримали усіх чотирьох викрадачів.

У зловмисників вилучено 7 одиниць вогнепальної зброї: два автомати Калашникова, 4 пістолети та один карабін, також більше 800 набоїв, бейсбольні битки та маски.

Організатор цього угрупування був учасником так званого «євромайдану». У міліції є докази, що члени цього ОЗГ постачали зброю учасникам акцій на «євромайдані».

Крім того, Станіслав Рогозін зазначив, що в оперативників ГУБОЗ є інформація про те, що у захоплених будівлях Будинку Профспілок та КМДА знаходиться значна кількість вогнепальної зброї.

Наразі борці з організованою злочинністю роблять усе, аби ця зброя не була використана проти громадян та правоохоронців. Очільник ГУБОЗ запевнив, що винести зброю з цих будівель безкарно у зловмисників не вийде.

У свою чергу, начальник Головного слідчого управління МВС України Микола Чинчин нагадав, що за незаконне поводження зі зброєю передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

mvs.gov.ua