Сільському підлітку взимку знадобилась чужа газонокосарка

На Мукачівщині дільничний інспектор міліції викрив неповнолітнього, який обікрав свого товариша.

Викравши з будинку 17-літнього однолітка газонокосарку та «болгарку», школяреві доведеться відповідати за кримінальним законодавством.

Із заявою про крадіжку до чергової частини Мукачівського міського відділу міліції звернулась жінка, яка повідомила, що зі складського приміщення в дворі за місцем проживання у с.Горонда від них викрали інструменти. Також потерпіла зауважила, що зловмисник пробрався до будівлі вночі, коли вони спали, не залишивши після себе ніяких слідів.

Отримавши інформацію про скоєне кримінальне правопорушення, дільничний інспектор Віктор Горбенко провів подворовий обхід помешкань, спілкувався з сусідами, під час яких встановив, що крадіжка – робота рук неповнолітнього товариша сина потерпілої.

Як з`ясував дільничний, під час святкування Нового року у свого одноліткамукачівцю, «липкому на руки», сподобались деякі інструменти. За тиждень він проник до прибудови, де зберігались потрібні йому речі, викрав їх і сховав у підвалі свого товариша.

За кілька днів правоохоронці вийшли на юного зловмисника. Діватись було нікуди, школяр зізнався у вчиненому і вказав на однолітка, у якого він зберігав крадене.

Відносно неповнолітнього крадія слідчі Мукачівського міськвідділу міліції відкрили кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка з проникненням до приміщення). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років. Триває досудове розслідування.

Наталія МАШІКО, Мукачівський МВ УМВС