Звернення до духовества та вірників Мукачівської єпархії архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора

Всечесні отці, боголюбиве чернецтво, дорогі брати та сестри!

У зв’язку з останніми, трагічними подіями, які мають місце на нашій рідній українській землі закликаю всіх до миру, терпимості та порозуміння. Самий дорогоцінний дар, який Господь дарував людині – це життя. Цей божественний дар був відібраний у кількох людей під час протистоянь в столиці нашої держави, що являється жахливою трагедією та смутком для всього нашого народу.

Позиція Української Православної Церкви є незмінною і неодноразово була озвучена Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Володимиром та керуючим справами УПЦ Митрополитом Бориспільським та Броварським Антонієм. Церква закликає до врегулювання будь-яких конфліктів тільки шляхом мирних переговорів.

Пріоритетом в житті віруючої людини є прагнення до добра та світла через справи любові, милосердя та миру. Порушити мир легко, але поновити його можливо тільки смиренням, лагідністю, всепрощаючою любов’ю та усвідомленням відповідальності за свої вчинки. Після будь-яких війн, конфліктів та протистоянь неодмінно наступає мир, але якою ціною він буде здобутий залежить від всіх нас.

Закликаю всіх вірників та жителів нашої Срібної Землі до щирої молитви та до миру заповіданого нам самим Христом Спасителем.

Благословляю в храмах та монастирях нашої єпархії усугубити молитву за мир та спокій в богодарованій нашій вітчизні.

+ ФЕОДОР архієпископ Мукачівський і Ужгородський

http://www.m-eparchy.org.ua