Житель Берегова попався на збуті малокаліберної гвинтівки

А у тячівця вилучили обріз мисливської рушниці, в жителя Хустщини – комбіновану трьохствольну мисливську рушницю.

Цілий міні-арсенал нелегальної зброї вилучили цими днями закарпатські правоохоронці. Так, оперуповноважений карного розшуку Берегівського РВ УМВС одержав оперативну інформацію про те, що мешканець м. Берегово має у володінні незареєстровану вогнепальну зброю, на яку шукає покупця.

В ході оперативно-розшукових заходів в м.Берегово неподалік міського цвинтаря працівники міліції затримали згаданого «зброяра», яким виявився 61-річний мешканець Берегова. Чоловік збув молодому покупцеві за 400 гривень перероблену пневматичну гвинтівку для стрільби патронами калібру 5,6 мм. Гвинтівку та гроші вилучено.

Тячівські правоохоронці провели санкціонований судом обшук за матеріалами кримінального провадження в будинку по місцю проживання 41-річного мешканця смт.Дубове Тячівського району. У спальній кімнаті за диваном міліціонери виявили та вилучили обріз одноствольної мисливської рушниці 16-го калібру.

Аналогічний обшук здійснили хустські міліціонери в оселі 46-річного мешканця с.Березово Хустського району. Як з′ясувалося, під сходами при вході в будинок господар переховував комбіновану трьохствольну мисливську рушницю іноземного виробництва (два верхні стволи гладкоцівкові 16-го калібру, нижній ствол нарізний кал. 6,5 мм.).

Всю вилучену зброю направлено на дослідження в НДЕКЦ при УМВС. Її власників очікує передбачена законом відповідальність за незаконне зберігання зброї.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області