Румуни вже готуються ділити Україну

Заклик до військової інтервенції для захисту колишніх румунських територій Північної Буковини, Герцевского округу, а також Південної Бессарабії, у зв’язку з подіями, які відбуваються в Україні, озвучили в суботу основні румунські ЗМІ.

«Україна знаходиться на порозі громадянської війни. Зовсім не виключений розділ країни на проєвропейський Захід і проросійський Схід. Готова Румунія втрутитися для захисту румун Північної Буковини, Герцевского округу, Північної та Південної Бессарабії?», – з таким питанням у суботу вийшла стаття в авторитетному румунському виданні “Adevărul”.

« Україна – штучна, неоднорідна держава, що постала на руїнах СРСР, з майже 24 -річною історією, щодо якої Румунія має найбільші територіальні претензії, може розділитися надвоє зовсім в недалекому майбутньому. Конфлікт з проєвропейською опозицією, вирішуваний насильницькою адміністрацією Януковича, тихо сповзає до реальної громадянської війни» , – пише видання.

«Хіба в такій ситуації, в разі насильницьких маніфестацій, румунська держава не повинна втрутитися, в тому числі збройними силами, для захисту румунів, що проживають на території нинішньої держави Україна? Росія точно буде захищати своїх співвітчизників, так як це робить на Кавказі майже 20 років. Логічний висновок полягає в тому, що румунська держава не тільки не повинна виключати, але навіть має уважно готуватися до ситуації, коли стане неминучою можлива збройна інтервенція в Північну Буковину, Герцевскій округ, північ і південь Бессарабії і чому б і ні, в Придністров’я , коли українська держава не буде більше здатна підтримувати громадський порядок на територіях, населених румунами» , – зазначає авторитетне румунське видання “Adevărul” .