У Виноградові провели майстер-клас з співу пісень на вірші Шевченка

26 січня 2014 року о 12 год. у виставковому залі «Імпасто» проведено майстер-клас сольного співу солістки, художнього керівника міського будинку культури Тетяни Гудачок, присвячений 200-річчю з дня народження Т.Г.Шевченка.

Урочистості розпочалися виступом начальника відділу культури В. Югаса, який оголосив про початок циклу заходів у місті та районі з нагоди відзначення ювілею Кобзаря. Тетяна Гудачок розповіла про багату музичну спадщину творів українських композиторів, які написані за поезіями Тараса Шевченка. У її виконанні прозвучали пісні «Така її доля», «Ой три шляхи широкії», «Плавай, плавай, лебедонько», «Садок вишневий коло хати» та ін. Учасниці драматичного гуртка міського будинку культури ( керівник Ніна Тегза) Софії Герзанич і Богдани Сушицька прочитали вірші Шевченка. Від імені присутніх секретар міської ради Марія Чейпеш подякувала за гарну концертну програму.

Голова районного осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка Віктор Урста запропонував зробити записи цієї концертної програми на компакт-диску з метою розповсюдження творів музичної Шевченкіани серед учнівської молоді та любителів музики. Від членів міського осередку Всеукраїнського жіночого товариства ім..Олени Теліги Марія Конкіна-Селехман висловила думку про важливість проведення таких циклів заходів і в інші роки, а не тільки з нагоди ювілейного року. Після концерту Тетяна Гудачок провела майстер-клас із сольного співу.

Методист методичного центру відділу культури Єва Григора, “Новини Виноградівщини”