Прокуратура викрила посадовців Хустської РДА, які незаконно передали у приватну власність понад 13 га землі

Хустська прокуратура провівши у райдержадміністрації перевірку, виявила що посадовці, в порушення ст. 118 Земельного кодексу, протягом 2006 року безпідставно оформили та видали незаконні державні акти на понад 13 га землі.
Як повідомив прокурор Хустської міжрайонної прокуратури Петро Бобинич, під час проведення перевірки встановлено, що у травні 2006 року голова Хустської РДА видав розпорядження, яким надав дозвіл на виготовлення проекту відведення земельних ділянок на території району. При цьому розпорядження про передачу їх у власність не приймалось.

Проте, службові особи райдержадміністрації на підставі даного розпорядження про відведення землі, перевищивши свої службові повновження, незаконно оформили та видали ряд державних актів, через що у приватну власність відійшло понад 13 га землі.

Відтак, – підсумував прокурор, – Хустською міжрайонною прокуратурою, внесено відповідні відомості до ЄРДР та зареєстровано кримінальне провадження, відносно службових осіб Хустської районної державної адміністрації по ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст.366 КК України (службове підроблення). Досудове розслідування доручено провести слідчому відділу Хустського МВ УМВС в Закарпатській області.

Довідка:
ч. 2 ст. 366 КК України – службове підроблення складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, – карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

ч. 2 ст. 364. КК України – зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, – карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

http://nedilya.net