Погостював і пограбував

26-річний мешканець села Сільце Іван ввечері навідався до своїх родичів до Іршави.

Його радо зустріли, пригостили вечерею. Далі гість з синами господарів сів дивитись по комп’ютеру фільм. Позаяк було вже пізно, гостеві запропонували у них заночувати. Той на це радо погодився і пішов спати.

Вранці він прокинувся і побачив, що всі сплять, окрім його сестри, яка прибирала на столі. Жінка вийшла на подвір′я, а брата залишила у будинку. Далі ж гість зібрався і поїхав додому.

Через деякий час господиня виявила пропажу мобільного телефону. Її чоловік про всяк випадок зателефонував гостеві, чи той випадково не забрав мобільний. Але останній запевнив, що він його не брав.

Після цього жінка зателефонувала до Іршавського райвідділу міліції й повідомила про викрадення мобільного телефону. На місце пригоди відразу приїхав працівник карного розшуку Степан Вовканич, який, оглянувши місце події й опитавши потерпілих та сусідів, направився до нічного гостя додому.

При розмові чоловік зізнався, що був у гостях в своїх родичів в Іршаві, й доки сестра займалась домашніми справами, а її чоловік відпочивав, він забрав мобільний телефон, який лежав на столі біля комп’ютера. Однак коли їхав із міста в Сільце, то в автобусі крадений мобільний він буцімто загубив…

Відносно злодійкуватого родича відкрито кримінальне провадження, передбачене ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Наразі слідчий лейтенант міліції Михайло Меренич проводить досудове розслідування. Сам правоохоронець радить громадянам не залишати свої речі без нагляду.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС