Закарпаття має понад 609 мільйонів вільних залишків

Упродовж  останніх двох днів депутати обласної ради активно  обговорювали   проекти рішень, які виносяться на засідання чергової 16-ї сесії.

Зокрема, відбулися засідання  постійних депутатських комісій:  з питань транскордонного співробітництва (Кічковський М.М.), з питань територіального та земельного устрою, агропромислового комплексу і розвитку села (Трикур В.Ф.), з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення  (Ліврінц А.А.),  питань регламенту, депутатської етики та адміністративно-територіального устрою  (Черевко П.П.), з питань розвитку продуктивних сил, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій (Кинів Б.Ю), з питань екології та використання природних  ресурсів (Цірик М.М.).

30 січня продовжили свою роботу інші депутатські комісії, а саме: з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізкультури і спорту,нацменшин та інформаційної політики ( Вегеш М.М.), з питань бюджету (Брензович В.І. ), з питань охорони здоров»я (Смоланка В.І.) та ін.

Уважно вивчали депутати проекти рішень і матеріали  щодо порядку денного сесії. Особливо старанно розглядали пропоновані проекти рішення про Програму економічного і соціального розвитку Закарпатської області на 2014 рік та основні напрями розвитку на 2015 і 2016 роки, а також Про обласний бюджет  на 2014 рік .

Постійна комісія з питань розвитку продуктивних сил, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій (Кинів Б.Ю) рекомендувала у першому кварталі  заслухати звіт про виконання Програми економічного і соціального розвитку  краю за 2013 рік.

Під час розгляду обласного бюджету  на 2014 рік зав’язалась гостра дискусія. Як інформував директор Департаменту фінансів ОДА Петро Лазар, загальний обсяг доходів обласного бюджету на 2014 рік прогнозується в сумі 3 221 204,2 тис. грн.

Станом на перше січня цього року у всіх в місцевих бюджетах Закарпатської області є вільних залишків на суму понад 609 мільйонів гривень. Вільних залишків в обласному бюджеті – 134 мільйонів гривень, в тому числі 18 мільйонів в дорожній службі – про це повідомив на засіданні бюджетної комісії директор департаменту фінансів ОДА Петро Лазар. Реальну суму заборгованості казначейством чиновник пообіцяв оприлюднити “за день-два”. Вільні залишки в бюджетах, або ж заборгованість утворилася і “завдяки” казначейству, – констатував голова бюджетної комісії Василь Брензович.

Вислухавши уважно головного фінансиста краю, депутати уточнювали цифри, відстоювали позиції своїх районів, дискутували.

Народні обранці вивчили  низку  змін і доповнень до раніше ухвалених галузевих програм. Зокрема, до Програми розвитку транскордонного  співробітництва на 2011-2015 рік, до Програми протиепідемічних заходів та боротьби з інфекційними хворобами в області на 2012 – 2016 роки, до Програми розвитку та підтримки тваринництва і птахівництва в області на 2010 – 2015 роки та ін.

У ході дискусій, що відбувалися під час роботи постійних комісій, депутатами було висловлено чимало слушних пропозицій, зауважень і доповнень до пропонованих матеріалів і проектів рішень. Ясна річ, усі вони  будуть узагальнені та запропоновані до розгляду президії обласної ради.

Прес-служба облради