Над закарпатцями нависла крижана загроза

Щорічно на території країни фіксуються випадки падіння на людей бурульок, іноді, з трагічними наслідками.

На жаль, відбуваються подібні випадки там, де власники будівель, споруд та співробітники житлово-комунального господарства не стежать за станом дахів та своєчасно не проводять очищення карнизів від намерзлого льоду та снігу.

У зв’язку з цим Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до керівників житлово-комунальних органів, власників будівель та споруд з проханням прийняти своєчасні та вичерпні заходи до приведення карнизів дахів у безпечний стан. При неможливості проведення подібних робіт необхідно розмістити на видному місці інформацію, що попереджає людей про небезпеку падіння з дахів льоду та снігу. Окрім цього не зайвим буде встановлення добре помітних загороджень тих місць, куди можуть впасти шматки льоду та великі бурульки.

А громадянам рекомендуємо обходити небезпечні ділянки та звертати увагу на червоні стрічки, що попереджають про загрозу падіння бурульок з дахів будинків. Крім того, звертайте увагу на обмерзання тротуарів. Зазвичай більш товстий шар криги утворюється під бурульками. По можливості не підходьте близько до стін будинків. Якщо ви йдете по тротуару і чуєте нагорі підозрілий шум – зупинятися, піднімати голову і розглядати, що це там шумить, не можна. Бігти від будівлі теж не можна. Навпаки, потрібно якнайшвидше притиснутися до стіни, щоб укриттям послужив козирок даху.
Не забувайте пояснювати дітям про небезпеку падіння бурульок.

Пам’ятайте, відповідальність та уважне ставлення до правил безпеки життєдіяльності – запорука вашої особистої безпеки та безпеки ваших близьких!

У ДСНС України у Закарпатській області