Гроші в обмін на нові Конституцію та уряд

Держсекретар США домовився з Порошенком і Яценюком про вирішення кризи в Україні.

Українські опозиціонери обговорили питання виходу з громадсько-політичної кризи з державним секретарем США Джоном Керрі.

Зустріч відбулася під час Мюнхенської конференції з питань безпеки та тривала вдвічі довше запланованого часу.

“Домовилися про конкретні реальні кроки, а не тільки висловлювання солідарності з українським народом”, – сказав по завершенні розмови народний депутат України Петро Порошенко.

За словами голови парламентської фракції “Батьківщина” Арсенія Яценюка, сторони обговорили конкретний план, який полягає в тому, що буде “зупинено насильство, звільнені всі заручники, будуть розслідувані факти викрадення, тортур і вбивств українців”. “Для цього ми прийняли пропозицію генсека РЄ Ягланда про створення незалежної комісії за участю опозиції, влади, представника генсека РЄ. Четвертий пункт – проведення конституційної реформи, негайне повернення до парламентсько-президентської республіки і економічний пакет”, – повідомив Яценюк.

Політик додав, що після проведення конституційної реформи Україна отримає пакет економічної допомоги. “Ми обговорили дуже серйозний економічний пакет з нашими західними партнерами, який може бути запропонований тільки новому українському уряду – у разі, якщо українська опозиція після проведення реформи отримає всю повноту влади”, – зазначив Яценюк. За його словами, така допомога буде надана МФВ, ЄС та іншими міжнародними інституціями.

http://tsn.ua