Обама чекає від України “більш легітимний уряд”

Президент США Барак Обама сподівається, що в Україні буде сформовано більш легітимний уряд, а влада зрозуміє, що люди прагнуть брати участь у визначенні власної долі.

Про це Обама заявив в рамках Інтернет відео-конференції, повідомляє http://ukrainian.voanews.com

Коментуючи питання щодо ситуації в Україні, Обама зазначив, що США ведуть активний діалог з опозицією та урядом.
“Ми переконані, що по-перше, правила, які обмежують протести та свободу слова зрештою є контрпродуктивними і ми виступаємо проти цього”, – зазначив Обама.

“По-друге. Має бути шлях реструктуризувати уряд України у спосіб, який дозволить опозиції та людям на вулицях брати участь у підготовці до демократичного процесу, який створить більш легітимний та єдиний уряд. Це буде не просто, але ми намагаємось допомагати у переговорах на шляху до цієї мети”, – додав президент США.

“Третє. У довготерміновій перспективі частина того, що відбувається є проявом того, що українці очевидно дивляться на Європу та Захід, як партнерів у переході до більш вільної економіки, на основі вільного ринку. Очевидно, вони мають сильні історичні зв’язки з Росією та значні комерційні стосунки з Росією, і ними не треба жертвувати”, – заявив Обама.

На його думку, “чого українці не хочуть – і ми бачимо підтвердження цьому на вулицях – так це щоб за зачиненими дверима було поставлено хрест на їх прагненні до більш вільного суспільства інтегрованого до Європи”.

“Ми вже бачили подібне у світі. Державам тепер важко діяти за старими правилами, які не враховують реальні надії та сподівання звичайних людей”

“Коли є Інтернет, смартфони, Google та технології та інформація, люди хочуть брати участь у визначенні власної долі. Тепер не можна обмежувати інформацію так як раніше. Сподіваюсь, що влада України визнає це і все вирішиться мирно”, – зазначив президент США.

http://www.pravda.com.ua