Закарпатський суд вирішить чи протиправні дії Рахівської та Виноградівської рад

Прокурори Рахівського та Виноградівського районів звернулись до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовами про визнання протиправними дій та скасування рішень позачергових сесій Рахівської та Виноградівської районних рад.

Райради, перевищуючи надані їм повноваження, прийняли рішення «Про суспільно-політичну ситуацію в країні» і вирішили звернутися до Верховної ради України з вимогою негайної стабілізації ситуації та недопущення подальшої ескалації конфлікту з питань відставки Уряду, дострокових президентських та парламентських виборів, приведення Конституції України до редакції 2004 року та з інших питань.

Приймаючи ці рішення, районні ради грубо порушили вимоги Конституції, Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» та інші норми діючого законодавства, які не передбачають надання органам місцевого самоврядування повноважень щодо прийняття подібних рішень.

Прокуратура, реалізовуючи надані їй повноваження щодо нагляду дотримання законності, звернулася до суду з відповідними позовами на прийняті рішення, які порушують конституційні засади місцевого самоврядування, через що підлягають скасуванню.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області