Парубій розчарований «кнопкодавами» у фракції Батьківщини

Комендант Євромайдану, народний депутат Андрій Парубій висловив стурбованість та розчарування через застосування практики «кнопкодавства» народними депутатами фракції Бтьківщина.

Про це Парубій заявив у коментарі кореспонденту ІА «Регіон Київ Медіа».

Зокрема, Парубій висловив жаль з приводу того, що картки трьох представників опозиції голосували за відміну скандальних законів, прийнятих 16 січня, у той час як ці депутати перебували у Страсбурзі на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

«Ми декларуємо неухильне дотримання норм Конституції та законів України, вимагаємо від Партії регіонів двиконання принципу особистого голосування у парламенті. В цей же час окремі депутати від Батьківщини уподібнюються кнопкодавам і голосують чужими картками», – заявив Парубій.

«Картки Сергія Соболєва, Володимира Ар’єва і Андрія Шевченка голосували за відміну диктаторських законів на засіданні 28 січня, в той час як ці депутати перебували у Страсбурзі на сесії ПАРЄ. Це абсолютно неприпустима практика», – додав депутат.

Комендант Майдану також висловив розчарування результатами переговорів влади та опозиції щодо врегулювання ситуації у державі. На думку Парубія, Яценюк, який висловив готовність обійняти посаду прем’єр-міністра, цим кроком зраджує ідеали Майдану.

«Мільйони українців не для того виходять на площі по всі країні, щоб лідер опозиції Арсеній Яценюк виторгував собі високу посаду. Якщо він очолить уряд, це означатиме зраду. Зраду Майдану, зраду Юлії Тимошенко», – підкреслив Парубій.

Крім того, він розкритикував заяву Яценюка про заплановану люстрацію судової гілки влади.

«Яценюк намагається отримати посаду прем’єр-міністра, прикриваючись тезами про люстрацію суддів. Насправді це профанація. Для того, щоб забезпечити люстрацію в судовій системі, потрібно йти працювати не прем’єром, а головою Вищої ради юстиції», – наголосив політик.

Як відомо, 28 січня Верховна Рада скасувала 9 із 12 законів, які обмежували громадянські свободи громадян і були прийняті 16 січня «у ручному режимі. За відповідне рішення проголосували 361 народний депутат.

Депутати від Батьківщини С. Соболєв, В. Ар’єв та А. Шевченко, чиї картки теж голосували за скасування цих актів, у цей час перебували у Страсбурзі на сесії ПАРЄ.