Угорці кажуть, що, попри кризу в Україні, співпрацюватимуть із Закарпаттям

У понеділок голова Закарпатської облради Іван Балога провів офіційну зустріч з Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді Йожефом Бачкаї. Участь в заході взяли й керуючий справами виконавчого апарату облради Михайло Попович та депутат облради Володимир Чубірко. Йшлося про розвиток двосторонньої співпраці, обговорили й суспільно-політичну ситуацію в краї.

Іван Балога поінформував, що нині народні обранці краю прийняли бюджет Закарпаття на 2014 рік та створили з представників трьох фракцій депутатську групу «Народна рада Закарпаття», яка першочергово виступає за євроінтеграційний шлях розвитку країни. Також керівник ради повідомив, що позачергова сесія проведена минулого тижня дозволила «зняти градус напруги, міліція покинула будівлю ради, була відновлена повноцінна робота органів влади».

«Щодо бюджету області – було знайдено компромісне рішення і головний фінансовий документ краю депутати схвалили. Нині основний майданчик для компромісу – у Верховній Раді. І головні завдання, які необхідні суспільству – це рух до Європи та відновлення балансу гілок влади шляхом повернення до Конституції 2004 року», – зазначив Іван Балога.

В свою чергу Йожеф Бачкаї зауважив, що Закарпатська обласна рада стала прикладом толерантного вирішення проблемних ситуацій. «Депутати змогли прийняти бюджет, забезпечивши стабільну роботу бюджетної галузі краю. Це сприятиме й продовженню реалізації спільних проектів в рамках угоди Закарпатської облради та МЗС Угорщини, що була підписана минулоріч», – вважає дипломат. Також Йожеф Бачкаї відзначив, що Угорщина виступає за мирне врегулювання конфліктної ситуації в Україні. Також запевнив представників місцевого самоврядування Закарпаття про те, що транскордонна співпраця розвиватиметься й надалі. Свідченням цьому є й той факт, що Угорщина розглядає можливість розбудови нових пунктів пропуску на угорсько-українському кордоні.

Прес-служба облради