Неповнолітні поцупили в ужгородця взуття та парасольки

Оперативники викрили крадіїв, які залишили чоловіка без взуття та парасольок.

Злодюжками виявилися двоє неповнолітніх. Вони не понехтували навіть тим, що речі ці вже були в користуванні. Продавали ж крадене на вулиці випадковим перехожим.

Нещодавно з заявою до Ужгородського міськвідділу міліції звернувся 43-річний місцевий мешканець. Заявник повідомив про те, що з коридору загального користування багатоповерхівки невідома особа поцупила три пари його взуття та дві парасольки. Потерпілий мешкає в квартирі на 5-му поверсі. В обідню пору він вийшов у загальний коридор і побачив, що його взуття та парасольки зникли. До того ж, вхідні двері були зачинені, а ключі до них є лише в нього та його сусідів… На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група та оперативники карного розшуку ужгородської міліції.

Міліціонери встановили, що крадіжку скоїли двоє неповнолітніх:16-річний ужгородець та його 17-річний приятель з Виноградівського району. Хлопці вже потрапляли в поле зору міліціонерів. Злочини вони скоювали не лише в обласному центрі, але й у Виноградівському районі. Викрадені речі юні крадії відразу продавали випадковим перехожим, а зароблені злочинним шляхом гроші витрачали на власні потреби. Наразі злочинці спілкуються з міліціонерами.

Відомості про дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває досудове слідство.

 Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС