Стало відомо чому на Воловеччині постраждав слюсар

Завершила роботу комісія спеціального розслідування нещасного випадку з важким наслідком, що стався 21 січня ц.р. зі слюсарем ПАТ «Укртрансгаз» Зіновієм К., 1955 р.н.

Нагадаємо, що чоловік був відряджений до Закарпаття для проведення ремонтних робіт технологічних установок на компресорній станції «Воловець». Важкі травми (закритий перелом правого стегна; розчавлення лівої стопи; відкритий перелом кісток носа; травматичний шок) робітник отримав внаслідок раптового обриву бокової кришки вихлопної шахти.

Як повідомив голова комісії, начальник державної інспекції нагляду в промисловості та за об`єктами підвищеної небезпеки територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області Віталій ЛЯХОВИЧ, настання даного нещасного випадку спровокував цілий ряд як технічних, так і організаційних причин. До технічних члени комісії віднесли проведення ремонтних робіт з порушеннями «Положення про організацію технічного обслуговування та ремонту газоперекачувальних агрегатів та обладнання компресорних станцій у ДК «Укртрансгаз», «Правил безпечної експлуатації магістральних газопроводів».

Серед організаційних причин названо як грубі порушення технологічного процесу, так і невиконання посадових обов’язків. Особами, які допустили порушення вимог нормативних актів з охорони праці, що і призвело до настання нещасного випадку, комісією визнано старшого майстра Воловецької бригади Долинської дільниці Івано-Франківського управління «Укргазенергосервісу» та головного інженера названого підприємства.

На підставі зібраних матеріалів спеціального розслідування комісія дійшла висновку, що даний нещасний випадок вважається пов’язаним з виробництвом. Розроблено також цілий ряд заходів, виконання яких унеможливить виникнення подібних нещасть у майбутньому.

zakartu.gov.ua