У Мукачеві зек порізав і пограбував пенсіонера

Бандит, який свого часу чверть століття відсидів у тюрмі, увірвався до хати 83-річного пенсіонера, порізав свою жертву ножем і відібрав гроші в сумі 9000 гривень.До чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції днями надійшло повідомлення від чергового лікаря швидкої допомоги про те, що до них госпіталізовано 83-річного мукачівця з проникаючим ножовим пораненням.

На місце події відразу виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу. Дідусь розповів правоохоронцям, що до його квартири зайшов знайомий та став вимагати від нього гроші. Старенький сказав, що грошей в нього нема, тож нехай чоловік покине його квартиру. Однак зловмисник став погрожувати ножем, схопивши старенького і вдаривши його ножем у руку. Далі ж відібрав від безпомічної жертви близько дев”яти тияч гривень і втік з місця скоєння злочину.

В ході оперативно-розшукових заходів вже на наступний день оперативники карного розшуку встановили особу нападника. Ним виявився 59-річний мукачівець, за плечима в якого 25 років «стажу» у в’язниці. Цейчолов′яга рік тому вийшов на волю, і за цей період встиг вчинити ще кілька кримінальних правопорушень. Наразі правоохоронцями доведено його причетність до п”яти злочинів.

Слідчим міськвідділу міліції дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством, яке є небезпечним для життя чи здоров”я потерпілого), повідомляє перший заступник начальника Мукачівського міського відділу міліції МихайлоПетрище. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. Триває слідство.

Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС