До села Забрідь на Хустщині підвели газ

В селі Забрідь Хустського району, відбулося урочисте запалення газового факелу, що символізує завершення побудови та введення в експлуатацію газопроводу.

 

Символічне запалення відбулося за участю першого заступника голови райдержадміністрації Віталія Дулкая, заступника голови райдержадміністрації Василя Пригари, начальника відділу будівництва та інфраструктури управління інфраструктури, житлово-комунального господарства та будівництва райдержадміністрації Івана Огняника, начальника відділу організаційної роботи апарату райдержадміністрації Василя Дубея, Забрідського сільського голови Михайла Рішка, директора ПрАТ “Хустська ПМК” Михайла Хмари, директора Хустська філія «Закарпатгаз» Василя Галаса та мешканців села.

Прикрасою свята став святковий виступ художньої самодіяльності села та школи, які заспівали присутнім народні пісні.

– Донедавна мешканці села Забрідь користувалися твердим паливом для обігріву своїх домівок. Запалення газового факелу є знаменною подією для села, адже йдеться не лише про підведення газу, але й про створення умов для полегшення життя його мешканців. Село розвивається тоді, коли розвивається його інфраструктура: дороги, газ, водопровід, дитсадок, школа тощо. Керівництво району прикладає максимум зусиль для того, щоб покращити добробут його жителів. Бажаю, щоб разом з цим голубим вогником, у ваші оселі прийшло тепло та добробут, – з вітальним словом звернувся до присутніх Віталій Дулкай.

– Хочу привітати всіх присутніх тут з знаменною подією, подякувати всім, хто доклав зусиль до здійснення газифікації села. Протягом останніх 8 років, всі з надією чекали цього моменту. На підведений газопровід високого тиску з державного бюджету, за підтримки Хустської райдержадміністрації та районної ради, було виділено 2,2 млн. грн. Ще 81 тис. грн. було виділено з районного бюджету у 2012 році для заміни газорозподільної станції. Протяжність газопроводу становить 20 км. Враховуючи газифікацію першої черги у 2012 році та другої черги у 2014 році, газифіковано 498 будинки. Хочу побажати всім здоров’я, наснаги у праці, добробуту, щастя та затишку у ваших домівках – промовив Василь Пригара.

Також з словами привітання до мешканців села звернулися й інші учасники урочистого зібрання.

Відтак, відбулося урочисте запалення факелу. Після чого, для підтвердження того, що газ дійсно поступив у домівки людей, традиційно, усі присутні навідалися до помешкання одних з жителів села, де на кухні, обладнаній газовою плитою, господарка підсмажила смачненького гостинця, яким частувала всіх присутніх.