Рятувальники провели заняття з школярами

Сьогодні у загальноосвітній школі № 1 міста Ужгорода пройшов незвичний урок.

Заняття з школярами проводили рятувальники. «Вчителі у рятувальній формі» ознайомили школярів з діяльністю пожежно-рятувальної служби; розповіли конкретні випадки пожеж та інших нештатних ситуацій, які трапляються з мешканцями нашого краю та звернули особливу увагу на причини їх виникнення. Окрім цього для наочної агітації дітлахам показали ряд мультфільмів за тематикою: «один удома», «стережися незнайомців», «обережне поводження з вогнем» та «небезпечні знахідки».

Під час зустрічі викладач Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Закарпатської області нагадала учням правила безпечної поведінки, яких необхідно дотримуватися в побуті та під час прогулянки на вулиці чи в лісопарковій зоні. Особлива увага школярів акцентувалася на небезпеках, що можуть чатувати поблизу зимових водойм. На завершення слово взяли рятувальники-піротехніки.

Саме їх будні безпосередньо пов’язані з ризиком та справжньою небезпекою, що несуть у собі вибухонебезпечні знахідки. Начальник групи піротехнічних робіт Сергій Шалаєнко розказав малятам про різновиди «небезпечних знахідок», які можна виявити на території Закарпаття. А для наочного підтвердження продемонстрував муляжі відповідних боєприпасів. Окрім цього звернув увагу малят на заходи безпеки під час виявлення ВНП.

Такі зустрічі із працівниками служби з надзвичайних ситуацій є пізнавальними та повчальними: у цьому переконані і учні, і педагоги, адже всі розуміють, що лихо краще попередити, ніж пожинати його сумні наслідки.

У ДСНС України у Закарпатській області