Хустська школа потребує на ремонт майже мільйон гривень

На ремонт школи у Хусті потрібно 977 тисяч гривень. Про це повідомили сьогодні, 12 лютого, під час наради, на якій обговорено питання реконструкції соціальних об’єктів Хустщини.

Нарада пройшла під головуванням керівника краю Олександра Ледиди.

На засіданні, зокрема, порушено питання реконструкції школи № 1 у Хусті. За словами міського голови Хуста Володимира Кащука, наразі потребує ремонту їдальня та покрівля закладу. Загалом на роботи потрібно 997 тисяч гривень. З місцевого бюджету заплановано виділити 500 тисяч. Тож решту коштів міський голова просить виділити із обласної казни.

Друге питання порядку денного стосувалося будівлі акушерсько-гінекологічного корпусу Хустської районної лікарні. Будівництво цього корпусу розпочалося ще у 1991 році. Через брак фінансування у різні роки будівництво припинялося. Як зазначила заступник начальника управління охорони здоров’я Ганна Романко, наразі ліжкові потужності пологового відділення районної лікарні та кадровий потенціал є достатніми для надання належної пологової допомоги жінкам, які проживають у Хустському районі. Натомість фінансування потребують інші медзаклади району.

Головний лікар ужгородської міської лікарні Іван Курах наголосив: «Зважаючи на власний досвід роботи у медичній сфері, хочу зазначити, що наразі потрібно орієнтуватися на те, щоб зміцнити матеріально-технічну базу у районних центрах. Зараз у селищних лікарнях 30-32% – це соціальні хворі – літні люди, за якими просто нікому доглянути. Тому у сільських населених пунктах треба налагодити роботу сімейних лікарів, котрі зможуть надати першу медичну допомогу, або, у разі потреби, доправити хворого до районного центру на швидкій. А вже там пацієнту мають надавати кваліфіковану медичну допомогу.

Тож, за результатами обговорення, було вирішено створити обласну робочу групу (до якої увійдуть і представники обласного управління охорони здоров’я та капітального будівництва), члени якої виїдуть у Хуст і оглянуть будівлю гінекологічно-акушерського пункту. Після експертних висновків комісії буде вирішуватися питання про фінансування необхідних робіт для збереження будівлі.

Прес-центр ОДА