На Закарпатті готуються до повеней

Сьогодні, 13 лютого, під керівництвом в.о. віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула було проведено всеукраїнську селекторну нараду. На нараді Закарпаття представив голова облдержадміністрації Олександр Ледида.

Під час засідання учасники обговорили проходження опалювального сезону, роботу систем життєзабезпечення, відновлення електропостачання населених пунктів, знеструмлених внаслідок негоди, забезпечення безперебійного руху транспорту дорогами країни. Також розглянули питання першочергових протипаводкових заходів у зв’язку з потеплінням.

О.Ледида запевнив, що станом на 13 лютого опалювальний сезон у всіх населених пунктах області проходить стабільно. Так, опалюються 568 дошкільних навчальних закладів, 670 учбових закладів, 59 лікарень, 2 817 житлових будинків. Щодо розрахунків за спожиті енергоносії, то варто зазначити, що за природний газ, використаний у 2013 році, споживачі розрахувалися на 104%. У січні 2014 року рівень розрахунків становив 84%, підприємствами комунальної теплоенергетики оплачено кошти стовідсотково.

Щодо облаштування пунктів обігріву, то управлінням ДСНС України в Закарпатській області забезпечено роботу 3 пунктів, надано допомогу 756 громадянам. Наразі розгорнуто 2 пункти обігріву на гірських перевалах. Проїзд автошляхами загального користування через перевали повністю забезпечений.

У зв’язку з потеплінням та значною кількості опадів, у найближчі 10 діб на річках області очікується підвищення рівнів води. У зв’язку з цим профільним службам доручено моніторити погодні умови та підготувати необхідне обладнання для відкачування води, в разі необхідності.

Прес-центр ОДА