На Рахівщині сільрада напорушувала на 147 тисяч гривень

Фахівці Рахівської міжрайонної Державної фінансової інспекції під час ревізії однієї із сільських рад виявили порушення, шо призвели до фінансових і матеріальних втрат на суму 147 тис. грн.

Зокрема, порушення термінів попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти, які не були відображені як дебіторська заборгованість у фінансовій звітності сільської ради і списані на видатки установи, та допущення завищення вартості робіт з капітального і поточного ремонту й реконструкції спричинили втрати фінансових ресурсів на загальну суму 65 тис. грн.

Також були виявлені порушення на суму 33 тис. грн., зумовлені покриттям видатків із загального, а не зі спеціального фонду, як це передбачено законодавством, на оплату харчування дітей і персоналу навчального закладу, розташованого на території сільради.

Окрім того, за результатами перевірки донараховано фізичним особам належних їм виплат (зарплат) та відповідних платежів до соціальних фондів на загальну суму 37 тис. грн.

У результаті проведеного контрольного заходу за недотримання законодавства на трьох посадових осіб об’єкту контролю складено протоколи про адміністративне правопорушення. Ініційовано застосування фінансових санкцій у вигляді зупинення асигнувань.

Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

Прес-служба Держфінінспекції в Закарпатській області