На Тячівщині юнак обікрав власного дядька

24-річний Михайло проживає в селі Глибокий Потік Тячівського району й до згаданого випадку тісно спілкувався зі своїм дядьком, який також проживає в даному селі. Неодноразово хлопець допомагав родичу по господарству і навіть мав ключ від його помешкання.Того дня хлопець прийшов до дядька зранку, але в будинку вже нікого не було. Відчинивши ключем двері, він зайшов всередину та побачив золотий ланцюжок, який лежав на підлозі за тумбочкою. Хлопець не зміг втриматися від спокуси та забрав знахідку собі.

Далі зловмисник поїхав до Тячева, де попросив свою подругу піти в ломбард та здати крадене золото, аби самому не «світитися»… Дівчині ж пояснив, що запізнюється на зустріч та немає часу піти сам. Подруга вирішила допомогти приятелю й віднесла крадене в ломбард.

Однак всі спроби молодика уникнути відповідальності не ввели в оману працівників карного розшуку, які змогли розкрити даний злочин.

Як повідомляє начальник Тячівського РВ УМВС полковник міліції ПавлоБасараба, досудовим розслідуванням вже зібрано достатньо доказів для оголошення підозри правопорушнику у вчинені ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна), санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, виправні роботи на строк до двох років, арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Іван Філіп, Тячівський РВ УМВС