Прокуратура викрила хабарників на залізниці

Прокуратурою Закарпатської області внесено в ЄРДР відомості за фактом за фактом зловживання владою або службовим становищем службовими особами ДТГО «Львівська залізниця».

За інформацією начальника відділу правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту прокуратури області Олега Поповича: «Прокуратурою області проведено перевірку в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів у ДТГО «Львівська залізниця» з питань порушень земельного та іншого законодавства України».

«В ході якої встановлено, що службові особи ДТГО «Львівська залізниця» упродовж 2006-2009 років, зловживаючи службовим становищем, тобто умисно в інтересах третіх осіб, безпідставно відмовились від права користування земельною ділянкою площею понад 1 га.

До того ж, на цій ділянці знаходилось нерухоме майно державної форми власності. А нормативна грошова оцінка само земельної ділянки становить понад 250 тис. грн. 

Відтак, своїми діями службовці «Львівської залізниці» спричинили тяжкі наслідки інтересам держави.

Довідка:

ч. 2 ст. 364. КК України – зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, -карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області