Водоканалам на Закарпатті вказали на порушення

Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало Свалявському, Солотвинському, Виноградівському та Іршавському водоканалам усунути дії з ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді зловживання монопольним становищем.

Як встановило Відділення, Водоканали порушували строки видачі технічних умов на приєднання до систем централізованого водопостачання та водовідведення. Крім того, Свалявський водоканал обмежив строк дії технічних умов терміном у два роки. Однак, відповідно до законодавства, технічні умови є чинними до завершення будівництва об’єкта.

Оскільки такі дії могли призвести до ущемлення інтересів споживачів та були б неможливими на умов існування значної конкуренції на ринку, Відділення зобов’язало Підприємства у 10-денний строк усунути причини виникнення таких порушень.

Відповідно до частини другої статті 46 Закону України “Про захист економічної конкуренції” рекомендації органів Антимонопольного комітету України підлягають обов’язковому розгляду органами чи особами, яким вони надані.

Прес-служба Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України