У Львові захопили ОДА, та штурмують управління міліції

Декілька сотень молодих людей пройшли з центру міста до будівлі Львівської ОДА і знову захопили її.

Як повідомляє кореспондент http://zaxid.net з місця події, підійшовши під двері будівлі, молодики почали гукати: “Відчиняй!”.

Після цього активісти силоміць відкрили двері, виламавши їх, та кинули всередину світло-шумову гранату. Водночас, окремі з них почали жбурляти каміння у вікна Львівської ОДА, однак прислухалися до закликів нічого не нищити, й припинили биття вікон.

Декілька сотень молодиків увійшли у приміщення, і зараз перебувають на першому поверсі, скандуючи “Слава Україні, героям слава!”. Після цього вони вирушили на 2-й поверх до кабінету голови ОДА Олега Сала.

Силовиків у приміщенні на Винниченка, немає, охорони будівлі не було на місці, опору їм ніхто не чинив.

Значна частина молодих людей перебувають у масках. Серед них є й депутати Львівської міської ради від ВО “Свобода”.

Окрім того, кількасот молодиків штурмують будівлю головного управління Міністерства внутрішніх справ Львівщини. Як повідомляє http://interfax.com.ua , більшість з них у масках, з дубинками.

Вони б’ють вікна на першому та другому поверхах, а також намагаються вибити вхідні двері. Всі вікна на фасаді першого поверху, які закриті залізною решіткою, розбиті.

Протестувальники кидають каміння у вікна другого поверху. Вони також кричать “Банду геть” та “Львів вставай!”.

Активісти прорвалися у бокове приміщення головного управління міліції з боку ЛНУ ім. Франка, і взяли щити, що зберігалися там. Після цього вони кинули всередину фаєр, який почав сильно диміти.

Після цього активістам вдалося вибити вхідні двері та зайти у приміщення обласного управління міліції. В управлінні міліції жодної охорони не має, ніякого опору активістам ніхто не чинить. У будівлі світиться лише вікно на другому поверсі.

http://www.pravda.com.ua