Президент Литви вважає, що Україні загрожує громадянська війна

Винними у ситуації, що склалася в країні, Грібаускайте називає і владу, і опозицію.

Президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що Україна стоїть на порозі громадянської війни і потребує допомоги міжнародного співтовариства. Грібаускайте назвала криваві протистояння у Києві “злочином” і вважає, що в ньому винні і влада, і опозиція.

“Те, що відбувається в Україні, не має жодних виправдань, і я навіть назвала б це злочином. Це я відношу до обом сторонам – і до влади, і до частини опозиції, яка агресивно провокує дуже агресивні дії, які призвели не тільки до кровопролиття, а й до загибелі людей” , – розповіла президент журналістам.

За її словами, “Україна стоїть на порозі громадянської війни”, і цього не може підтримати жодна країна. Також вона наголосила на тому, що українців має підтримати міжнародне товариство і допомогти знайти шлях мирного вирішення ситуації, що склалася.

“Засудження для обох сторін неминуче. Ми наближаємося до серйозних санкцій для всієї України . Якщо не буде зупинено кровопролиття і застосування сили, без всяких сумнівів, не буде підтримки ні такої влади, ні таким силам від опозиції”, – сказала Грібаускайте.

Як повідомлялося раніше, у Польщі погрожують Україні санкціями, які ЄС ввів проти Ірану і Зімбабве

http://tsn.ua