Зловмисники нахабно відібрали у закарпатки гроші

За пограбування жінки троє молодиків можуть «заробити» до шести років позбавлення волі кожен.

Той передноворічний ранок мешканка одного з сіл Хустського району запам’ятає надовго. Рано-вранці жінка знаходилась на автовокзалі в Хусті, де купувала білети. Раптом у приміщення залу очікування вокзалу зайшли троє невідомих та відкрито відібрали від неї гроші.

Оговтавшись з переляку, потерпіла звернулася за допомогою в міліцію. На місце пригоди за лічені хвилини приїхала слідчо-оперативна група та оперативники карного розшуку. В ході оперативно-слідчих дій правоохоронці встановили, що до даного злочину причетні троє молодиків, два з яких раніше судимі, а третій – неповнолітній.

Ці троє цілу ніч веселилась, а коли на ранок спиртне закінчилось, то приятелі вирішили піти в нічний магазин купити ще пива. Ідучи з пивом по території автовокзалу, один із молодиків запримітив у білетній касі через вікно незнайому жінку, яка розраховувалася за білети й «засвітила» в гаманці значну суму грошей. П′яний молодик запропонував друзякам напасти на жінку й відібрати від неї гроші.

Тут же зловмисники розробили злочинний план, розподіливши між собою ролі. Один мав відволікти охоронця, інший – дати умовний знак нападнику-спільнику. Після пограбунку трійця розбіглася, зустрівшись в обумовленому місці біля одного з кафе. «Легкі» гроші грабіжники поділили між собою та розійшлися.

Проте «бігали» вони недовго, бо були затримані розшуковиками. Дану подію слідчий Василь Гомечко вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.186 ч.2 Кримінального кодексу України «Грабіж». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років, каже начальник міліції Хуста полковник Василь Турдай.

Агнеса Куртяк, Хустський МВ УМВС